Spletni odmevi na Prešernovo proslavo: »Danes so v Cankarju večinoma (…) kulturniški paraziti!« Izpostavljeno

Slika: PrintScreen/Twitter Slika: PrintScreen/Twitter

Spletni odmevi na Prešernovo proslavo in na »govor« predsednika Prešernovega sklada Vinka Möderndorferja so bili zelo neposredni in kritični. Objavljamo nekatere spletne komentarje (nelektorirane).

 »Ni samo politika kriva, da nima razumevanja za kulturo. Jaz sem se kar sprijaznil, da sem nekulturni primitivec, ker teh vrhunskih umetnikov ne razumem.« (Sebastjan Jeretič, Twitter)

»Če sta Maja in Simona višek umetnosti potem še preveč denarja dajemo umetnosti!!!« (Commodire, MMC)

»21min Moderndorferjevega jamranja je 21min pljuvanja po eminentnih gostih in potem mu ti svizci namenijo huronski aplavz. Obljubite, da boste naslednje leto pod oder dali prevajalce, ker tole je huda zadrega.« (I Feel Slovenia, Twitter)

»Na hash #proslava najbolj tvita javna delavka, ki ima na blokadi največ Slovencev, Jelena Aščić.« (Vlado Hribar, Twitter)

»Absurden in žaljiv govor do vseh Slovencev. Vinko je neprestano zaničeval državo in narod, ter izrabljal Cankarjevo dobro ime za izražanje svojih slaboumnih misli ter pozivanja k uporu.« (Sebakolina, MMC)

»Ko že mislimo da v Sloveniji ne more biti huje, vidimo na proslavi poslance levice in se zavemo, da če pridejo kdaj v vlado tile, je pa lahko še huje. Takrat bo trganje slo. zastave in dojenje živali normativ za fin. sredstva. #proslava #levica« (Matjaž Kosi, Twitter)

»Danes so v Cankarju večinoma javnosektorski in kulturniški paraziti. Sprašujemo, koliko jih je vplačalo vstopnino iz svojega žepa?« (Poivre, MMC)

»Saj ni problema z denarjem - dolocite koliko denarja bi kultura rabila in povecajte za toliko davke, pa bo (ampak v casih demokratskega odlocanja boste najbrz morali zato razpisat referendum; roko na srce - najbrz ne bi imelo smisla). Ampak vi bi pravzaprav radi, da bi vlada (drzava) odskrnila denar nekomu drugemu in ga dala kulturi. Folk bi imel malo manj kruha, zato pa vec iger?« (Akuna Matata, Delo)

»Kot sem danes razumel na POP tv je vrhunec umetnosti, da si neka oseba ovije razrezano zastavo okoli nosečniškega trebuha. Torej ta vrhunec je za davkoplačevalski denar namenjen tudi meni. Torej gledam in lahko bruham.« (Pravapot, MMC)

»Ne more bit vsak "umetnik" in vsako svinarijo poimenovat "umetnost"...« (Flavius, 24ur)

nazaj na vrh