Ekskluzivno: objavljamo imena kandidatov za direktorsko funkcijo na Slovenski filharmoniji

Slovenska filharmonija Slovenska filharmonija Wikimedia Commons/ CC BY SA 3.0

Na ministrstvu za kulturo izbirajo novega direktorja za Slovensko filharmonijo. Po neuradnih podatkih, ki jih imamo na Demokraciji, se je na razpis prijavilo šest kandidatov za direktorja SF.

Po naših neuradnih podatkih so kandidati za direktorja Slovenske filharmonije naslednji:
- Boris Rener, predsednik sveta SF
- Mojca Menart, članica sveta SF
- Dejan Prešiček, trenutno direktor Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana
- Aleš Drenik, nekdanji programski vodja v SF in trenutno producent v Operi v Omanu
- Sonja Kralj Bervar, soproga bivšega predsednika državnega sveta
- Marjetica Mahne, trenutna v.d. direktorja Slovenske filharmonije.

Naj spomnimo, da so nekdanjega direktorja Slovenske filharmonije, Damjana Damjanoviča, politično razrešili s tega položaja. Minister za kulturo Peršak je že kar takoj, 1. januarja, po razrešitvi Damjana Damjanoviča za vršilko dolžnosti direktorice Slovenske filharmonije imenoval Marjetico Mahne, ki je bila do tedaj predsednica sveta SF in se bila med glavnimi pobudniki za razrešitev Damjanoviča. Kot je o tem pisala Nova24tv, ne gre spregledati, da je Mahnetova nekdanja predsednica sveta propadle stranke Zares, k njeno imenovanje na vrh filharmonije je tako že druga velika usluga ministra Toneta Peršaka krogu propadlega Zaresa.

Popravek

V članku ste nepreverjeno in napačno objavili, da sem se za mesto direktorja prijavil tudi jaz. Prosim, da članek takoj popravite in moje ime umaknete, ker se nisem prijavil za to delovno mesto. Informacijo bi lahko zlahka preverili, ker sem večkrat tudi javno poudaril, da se ne nameravam prijaviti na razpis za direktorja Slovenske filharmonije prav tako pa sem po izteku razpisnega  roka povedal, da se nisem prijavil. V pričakovanju hitre in poštene reakcije vas pozdravljam.

Boris Rener

nazaj na vrh