Celjska božična pesem v Berlinu

Glasbeno-gledališka igra Božična pesem, ki je v lanskem šolskem letu nastala po knjižni predlogi Charlesa Dickensa in je plod sodelovanja med nadobudnimi igralci III. OŠ Celje in nadarjenimi pevkami Gimnazije Celje - Center, je v soboto, 9. 12. 2017, po številnih ponovitvah v Celju in Sloveniji doživela tudi krstno uprizoritev tudi na tujem.

Preberite več...

Umrl je igralec Jernej Šugman

  • Napisal

Včeraj je v 49. letu starosti je umrl eden najplodnejših slovenskih igralcev Jernej Šugman. Bil je član ansambla ljubljanske Drame, uveljavil pa se je tudi kot igralec v televizijskih serijah in filmih. Leta 1968 rojeni Jernej Šugman, ki bi rojstni dan praznoval 23. decembra, je umrl zaradi srčne kapi, so za spletno izdajo časnika Delo potrdili v Drami.

Preberite več...

Danes prvo predvajanje nove galaktične avanture Vojne zvezd

  • Napisal

V ZDA bodo danes predvajali svetovno premiero osmega nadaljevanja sage Vojne zvezd, ki gledalce po vsem svetu osvaja že od leta 1977. Drugi del iz nove trilogije Poslednji Jedi bo v kinematografe - tudi slovenske - prišel teden kasneje. Oboževalci na novo epizodo že nestrpno čakajo, so pa tudi zaskrbljeni, ker so pred uporniki menda temni časi.

Preberite več...
Naroči se na ta RSS