Plečnikov stadion: Različni interesi prenovo odmikajo v neznano

  • Napisal

Plečnikovemu stadionu za Bežigradom zvezde že od začetka niso bile posebej naklonjene; gradnja je bila dolga in trnova, prekinila jo je vojna. Po letih uspešnega delovanja po vojni ga je načel čas, njegovo mesto glavnega mestnega stadiona so prevzele Stožice, poskusi začetkov obnove pa so doslej zaradi vedno novih pritožb propadli, poroča Sta.

Preberite več...

Letošnja Plečnikova nagrada arhitektom Materinskega doma Ljubljana

  • Napisal

Plečnikovo nagrado za leto 2017 so prejeli Rok Jereb, Blaž Budja in Nina Majoranc za Materinski dom Ljubljana. Plečnikovi medalji za aktualno realizacijo so prejeli snovalci Nogometnega centra Brdo pri Kranju in hiše na Bledu, za prispevek k bogatitvi arhitekturne kulture pa avtorji prenove palače na Krekovi ulici 2 v Mariboru in revije Outsider.

Preberite več...

Na današnji dan pred 150 leti so ustanovili Dramatično društvo

  • Napisal

Na današnji dan leta 1867 je bilo v Ljubljani ustanovljeno Dramatično društvo. V prvih 50 letih obstoja je odigralo prelomno zgodovinsko vlogo in prispevalo k razvoju slovenskega gledališča moderne dobe. Na njegove mejnike opozarja razstava v Slovenskem gledališkem inštitutu, po kateri bo danes potekalo javno vodstvo, izšla je tudi monografija.

Preberite več...
Naroči se na ta RSS