Zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Simbolična fotografija (foto: Pixabay) Simbolična fotografija (foto: Pixabay)

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 40 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 197 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri je umrl voznik osebnega avtomobila in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, ponarejanja denarja, poskusa vloma in tatvin.

V prometni nesreči umrl voznik osebnega avtomobila

Okoli 22.30 se je zgodila huda prometna nesreča na regionalni cesti med Sevnico in Brestanico. Po prvih ugotovitvah policistov je 29-letni voznik vozil osebni avtomobil Renault twingo iz smeri Sevnice proti Brestanici. V kraju Gornje Brezovo je zaradi prevelike hitrosti pred ostrim in nepreglednim ovinkom izgubil oblast nad vozilom. Zapeljal je s ceste, drsel po varnostni ograji in trčil v gospodarski objekt. 29-letni voznik začetnik, ki med vožnjo ni bil pripet z varnostnim pasom, je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. O nesreči sta bila obveščena tudi preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec. Policisti bodo po zaključeni preiskavi o okoliščinah prometne nesreče seznanili pristojno tožilstvo.

Letos so na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto v prometnih nesrečah umrli trije ljudje. Poleg voznika še potnica v osebnem avtomobilu in peška.

nazaj na vrh