Voznik napihal preko 2,7 promila; brez vozniškega dovoljenja vozil neregistriran avtomobil

Simbolična fotografija Simbolična fotografija Matic Štojs Lomovšek/Demokracija

Gorenjski prometni policisti so včeraj popoldan zaradi več kršitev obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki je bil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, močno pod vplivom alkohola, v prometu pa je vozil avtomobil, ki ni registriran in na katerem so bila nameščene druge registrske tablice.

Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal rezultat 1,30 mg/l alkohola, kar je preko 2,7 promila alkohola. Vozilo so policisti zasegli, proti vozniku pa vodijo postopek zaradi kršitve prometnih pravil.

Vozniku je vozniško dovoljenje prenehalo veljati ravno zaradi alkohola, v takem stanju pa niti slučajno ni bil sposoben za kakršno koli udeležbo v prometu, kaj šele, da bi to lahko počel varno. Zato ponavljamo mnogokrat izrečeno opozorilo, naj vozniki vedno vozijo samo trezni, saj alkohol pri vsaki stopnji vpliva na voznika in njegovo sposobnost za vožnjo, pri več popitega alkohola pa so dejanja voznikov lahko smrtno nevarna. Posledica take udeležbe v prometu so zelo nevarni manevri in sistematično kršenje prometnih pravil, ki se običajno kažejo kot prehitra vožnja, neustrezna varnostna razdalja, nenadno menjavanje prometnih pasov, vijuganje po cesti, spregled pešcev in znakov ali pa kot vožnja po nasprotni polovici, v rdečo luč, v napačno smer itd. Zato vozite le trezni!

nazaj na vrh