(VIDEO) Na Gorenjskem sneg, gorski prelazi zaprti Izpostavljeno

V Kranjski gori močno sneži. (Slika: Twitter/Neurje.si) V Kranjski gori močno sneži. (Slika: Twitter/Neurje.si)

Na Gorenjskem sneži, cesta čez Vršič pa je zaradi zimskih razmer zaprta. Sneži tudi na nekaterih drugih cestnih prelazih.

Meja sneženja se je v alpskih dolinah spustila do okoli 800 m nad morjem. Na severovzhodu, kjer so še možna sončna obdobja, je ostalo večinoma suho. Na Primorskem piha burja, drugod veter severnih smeri.

Popoldanske temperature bodo od 7 do 12, na severovzhodu do 16, v gornjesavski dolini okoli 2 °C.

Jutri bo oblačno, predvsem v južni polovici Slovenije bodo občasne padavine. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo večinoma od 0 do 7, ob morju in na severovzhodu do okoli 10, najvišje dnevne od 8 do 14 stopinj.

"Zaradi zimskih razmer sta zaprta prelaza Vršič in Korensko sedlo. Prav tako je zapora pri zadnjem predoru proti Ljubelju zaradi plazu kamenja z leve strani Na tej strani višje nad cesto poteka Bornova pot proti planini Preval-a. Predvidena je daljša zapora ceste. Obstaja možnost še dodatnega plazenja, zato odsvetujemo približevanje območju peš ali z vozili. Obveščene so pristojne službe. Preko prelaza Predel je obvezna zimska oprema," poroča PU Kranj.

Video si lahko ogledate TUKAJ.

nazaj na vrh