V Ljubljani pijani Norvežan povzročil nesreči in obakrat pobegnil, v Šentjurju voznik nad policista s sekiro

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Simbolična fotografija Simbolična fotografija Matic Štojs/Demokracija

Pijani Norvežan je v četrtek okrog pol šestih v Ljubljani povzročil dve prometni nesreči in obakrat pobegnil. Policisti so voznika avtomobila znake Tesla izsledili v garažni hiši, kjer so po preizkusu alkoholiziranosti ugotovili, da je 37-letnik vozil pijan. V Šentjurju pa je 40-letni voznik, ki so ga ustavili, poskusil policista napasti s sekiro.

Kot so sporočili z ljubljanske policijske uprave, so policiste v četrtek okrog 5.30 obvestili o prometni nesreči na Slovenski cesti. Neznani voznik je z avtomobilom trčil v parkiran avtobus Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) na postajališču Bavarski dvor. Voznik je s kraja nesreče odpeljal na Dunajsko in nato desno na Vilharjevo cesto.

Voznika so policisti izsledili prav na Vilharjevi ulici, kjer je parkiral svoje vozilo v garažno hišo. Na podlagi zbranih obvestil so ugotovili, da gre za 37-letnega državljana Norveške, ki je vozil osebno vozilo znamke Tesla.

Nadalje so ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je napihal 0,88 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Policisti so nadalje ugotovili, da je 37-letnik povzročil prometno nesrečo že ponoči okrog 1.45 na Parmovi ulici, ko je pri vzvratni vožnji na parkirnem prostoru trčil v pešca in odpeljal s kraja, ne da bi mu nudil pomoč. Pešec je po trčenju padel po tleh in se lažje poškodoval, zdravniško pomoč pa je poiskal sam.

Policisti so vozniku izdali plačilni nalog za vožnjo z neprilagojeno hitrostjo in pobeg s kraja nesreče, za vožnjo pod vplivom alkohola pa bodo zoper njega podali obdolžilni predlog. V primeru nesreče z udeležbo pešca pa bodo zoper njega podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči.

V četrtek popoldne pa sta šentjurska policista pri kontroli prometa ustavila 40-letnega voznika, domačina, ki je vozil neregistrirano osebno vozilo. Voznik je med postopkom iz prtljažnika vzel sekiro in ju hotel napasti.

Policista sta ga obvladala. 40-letnika čaka kazenska ovadba zaradi suma kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja uradni osebi, so danes sporočili s celjske policijske uprave.

nazaj na vrh