(FOTO) Pomurski policisti prijeli tatove avtomobilov Izpostavljeno

(Slika: PU Murska Sobota) (Slika: PU Murska Sobota)

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so v soboto zvečer,  10. februarja,  med  kontrolo  cestnega  prometa na izvozu iz avtoceste Dolnji Lakoš ustavili in kontrolirali 49-letnega državljana Romunije, ki je vozil  osebni  avtomobil  znamke  BMW X5, španskih registrskih številk, poroča PU Murska Sobota.

Pri podrobnejšem  nadzoru  vozila  je  bilo  ugotovljeno, da voznik ne poseduje nobenih  dokumentov  za  vozilo,  katero  je  vredno  okrog 90.000 evrov. V nadaljevanju  je  bilo  ugotovljeno,  da  je  bilo  vozilo  kot  novo še ne registrirano ukradeno v Italiji.

Že  v nedeljo, 11. februarja, v dopoldanskem času so policisti omenjene enote na pomurski  avtocesti  Dolinsko  sever imeli v postopku 40-letnega državljana Ukrajine,  ki je vozil  osebni  avtomobil  znamke  Range  Rover  Sport, ukrajinskih registrskih številk.

Pri nadzoru vozila in zbranih podatkih je bilo  ugotovljeno,  da je vozilo ni pravo, prav tako je bilo za vozilo izdano prirejeno ukrajinsko prometno dovoljenje. V nadaljevanju so policisti PP  IU  MS  skupaj s kriminalisti SKP PU ugotovili, da je bilo vozilo meseca decembra 2017  ukradeno v Španiji, vredno okrog 65.000 evrov.

Obe  vozili  sta  bili  zaseženi. Tujca sta bila pridržana in po zaslišanju izpuščena. Zoper oba bo podana kazenska ovadba, še poroča PU Murska Sobota.

nazaj na vrh