Policija sporoča: pregled obravnavanih dogodkov

Simbolična fotogafija Simbolična fotogafija arhiv Demokracije

Policijska uprava Kranj je sporočila, da je gorenjski operativno komunikacijski center v zadnjih 48 urah sprejel obvestilo o treh prometnih nesrečah, pet prijav o kršitvah predpisov o javnem redu na javnem kraju in tri v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj ponarejanje denarja, poškodovanje tuje stvari, tatvina in vlom. Zaradi storitve hujših prekrškov so policisti zasegli štiri vozila.

V Kranju je bil v nedeljo dopoldan prijavljen vlom v parkirano tovorno vozilo in tatvina oblačil, pozno popoldan pa poskus vloma v čebelarski objekt v Dvorski vasi; v ponedeljek dopoldan je bil prijavljen poskus vloma v poslovni objekt na Bledu in vlom v Škofji Loki, popoldan pa vlom v stanovanjsko hišo na Planinski cesti na Bledu; danes dopoldan so policisti sprejeli prijavi o dveh vlomih v poslovni objekt na območju Jesenice. V nedeljo popoldan so policisti v Bohinju obravnavali dimniški požar, v katerem ni nastala materialna škoda. Včeraj ponoči so policisti na območju Golnika obravnavali požar na osebnem avtomobilu, v katerem je nastala materialna škoda za nekaj 1.000 evrov. Glede na zbrana obvestila ne gre za tujo krivdo.

Ponarejen denar

Gorenjski policisti so včeraj dopoldan obravnavali prijavi o unovčitvi ponarejenih bankovcev za 20 in 50 evrov, ki sta bila odkrita v bančnih ustanovah na območju Jesenic in Kranja. Bankovca sta bila zaradi suma, da sta ponarejen, zasežena.


Pregled dogodkov na območju Novega mesta


Policijska uprava Novo mesto je sporočila, da so policisti Policijske uprave Novo mesto intervenirali v 36 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 134 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval pešec in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu.


Poškodovani pešec


Nekaj pred 14.30 so bili krški policisti obveščeni o prometni nesreči z udeležbo pešca na Vidmu. Opravili so ogled in ugotovili, da je 45-letna voznica osebnega avtomobila trčila v otoka, ki je izven prehoda za pešce nenadoma stopil na cesto. Lažje poškodovanega otroka so reševalci odpeljali v brežiško bolnišnico.


Vlom

Med 16. 2. in 19. 2. je v okolici Novega mesta nekdo vlomil v skladiščne prostore podjetja in odtujil orodje. Škode je za okoli 1000 evrov.

Zaprti policijski pisarni

S 1. marcem bosta svoja vrata zaprli policijski pisarni Sveti Jurij ob Ščavnici in Domanjševci Na območju Policijske uprave Murska Sobota bosta s 1. marcem 2018 prenehali delovati dve policijski pisarni, in sicer Policijska pisarna Sveti Jurij ob Ščavnici, na Ulici Bratka Krefta 14 v Svetem Juriju ob Ščavnici, ter Policijska pisarna Domanjševci, Domanjševcih 67 v občini Šalovci. Odločitev o ukinitvi obeh policijski pisarn je bila sprejeta skupaj z lokalno skupnostjo. Občankam in občanom so v Pomurju še vedno na voljo številne druge policijske postaje in pisarne https://www.policija.si/index.php/policijske-uprave/pu-murska-sobota/policijske-enote , prav tako pa tudi telefonske številke in e-naslovi, ki jih najdete na spletni strani policije https://www.policija.si/index.php/sl/policijske-uprave/pu-murska-sobota.

nazaj na vrh