Policija preiskuje medicinsko sestro, ki naj bi v imenu zdravnikov izdajala recepte za zdravila

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Simbolična fotografija (foto: Pixabay) Simbolična fotografija (foto: Pixabay)

Mariborski kriminalisti so opravili več hišnih preiskav, iskali so dokaze o storitvi več kaznivih dejanj goljufije in za nekaj časa dve osebi pridržali, so sporočili s PU Maribor. Podrobnosti niso pojasnili, po neuradnih podatkih portala Maribor24.si pa policija preiskuje medicinsko sestro, ki naj bi v imenu zdravnikov izdajala recepte za zdravila.

 

Kot so sporočili z mariborske policijske uprave (PU), so hišne preiskave na podlagi sodnih odredb danes opravili v zasebnih in poslovnih prostorih na več naslovih, pri preiskavah so iskali dokaze o storitvi več kaznivih dejanj goljufije.

Pojasnili so, da predkazenski postopek poteka zoper dve osumljeni osebi, ki so ju za nekaj časa pridržali, nato pa zaradi prenehanja razlogov za pridržanje izpustili. Predkazenski postopek se nadaljuje, usmerja pa ga okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Kot so še napovedali na mariborski policijski upravi, bodo več informacij javnosti predstavili predvidoma v ponedeljek.

Medtem pa je portal Maribor24.si kot prvi, sledil pa mu je tudi Večer, poročal, da so kriminalisti po neuradnih podatkih pridržali medicinsko sestro iz Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor, ki naj bi v daljšem časovnem obdobju v imenu zdravnikov izdajala recepte za določena zdravila. Nabralo naj bi se jih okoli 300. V UKC Maribor so že dlje sumili na to početje, zato so dejanje tudi naznanili policiji, še navaja portal.

Vodja centra za odnose z javnostmi na UKC Maribor Janez Lencl je za STA pojasnil, da nima podatka, da bi pri njih danes potekale hišne preiskave. S podrobnostmi raziskave ni seznanjen, pravi pa, da bodo lahko več pojasnili v ponedeljek.

nazaj na vrh