Na Štajerskem pustošila vlomilca

foto: arhiv Demokracije foto: arhiv Demokracije

Včeraj je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo v okolici Kamnice. Neznani storilec je odtujil zlatnino in denar. V Lenartu pa je bilo vlomljeno v prodajalno. Tudi tam je bilo z odtujitvijo različnih artiklov povzročene za več tisoč evrov škode.

 

Mariborski policisti so na območju Maribora od začetka januarja 2018 obravnavali več kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete, in sicer več primerov vlomnih tatvin v gostinske lokale na območju mestnega jedra in okolice mesta.

Po zbranih obvestilih in dokazih so 22. marca prijeli 34-letnega Mariborčana, sicer povratnika tovrstnih kaznivih dejanj, mu na podlagi določil Zakona o kazenskem postopku odvzeli prostost in odredili policijsko pridržanje. Sledila je hišna preiskava, v kateri so mu bili zaseženi predmeti, ki so izvirali iz teh kaznivih dejanj in bodo služili kot dokaz v kazenskem postopku.

Po zaključenem policijskem pridržanju je bil osumljenec s kazensko ovadbo priveden v takojšnji postopek k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zanj odredil pripor.

Policisti Policijske postaje Maribor I so tako za zdaj uspešno raziskali najmanj šest kaznivih dejanj vlomnih tatvin na območju mesta Maribor, nadaljujejo pa s preiskavo v primerih drugih tovrstnih kaznivih dejanj.

Za kaznivo dejanje vlomne tatvine je predpisana kazen zapora do petih let.

nazaj na vrh