Mrtvo pijan! Napihal 3,5 promila alkohola! Izpostavljeno

Slika je simbolična. (Slika: DLawyer) Slika je simbolična. (Slika: DLawyer)

Gorenjski  policisti  so  včeraj  obravnavali  dva voznika,  ki sta bila v prometu udeležena pod precejšnjim vplivom alkohola, poroča PU Kranj. Eden od njiju je imel v izdihanem zraku celo preko 3,5 promila alkohola.

V  Tržiču  so  policisti  zvečer obravnavali prijavo zdravnika, da na cesti pomagajo vozniku, ki mu je postalo slabo. Policisti so pri izvedbi postopka pri  vozniku zaznali vpliv  alkohola  in  mu  odredili   preizkus alkoholiziranosti,  ki  je  pokazal  kar  1,74  mg/l  alkohola (več kot 3,5 promila). Slabost  je bila posledica njegovega stanja.

Še enega voznika pa so  policisti zaradi alkohola po prijavi nezanesljive vožnje na interventno številko  113  pozno  zvečer  obravnavali  tudi na gorenjski avtocesti. Pri vozniku  je  preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 1,25 mg/l alkohola (več  kot  2,5  promila).  Voznik  je  ob ustavitvi povzročil tudi prometno nesrečo  z  materialno škodo, saj je med manevriranjem na počivališču trčil še  v odbojno ograjo. Zato je obravnavan zaradi vožnje pod vplivom alkohola in povzročitve prometne nesreče.

nazaj na vrh