Med sečnjo lesa pri Renčah umrl 61-letni moški

Slika je simbolična. (Slika: arhiv Demokracije) Slika je simbolična. (Slika: arhiv Demokracije)

Včeraj ob  10.24  uri,  je bila policija obveščena o delovni  nezgodi  v gozdu blizu naselja Renče, poroča PU Nova Gorica.

Ugotovljeno je bilo, da je v omenjenem  gozdu  na  parceli  pet  domačinov  v dopoldanskih urah v lastni režiji  in  za lastne potrebe izvajalo sečnjo lesa (akacijeva drevesa). Med njimi  je  bil  tudi  61–letni  moški, ki je okoli 10.20 ure z motorno žago podiral približno dvajset metrov visoko akacijevo drevo.

Med žaganjem se je deblo drevesa razcepilo po sredini (v dolžini desetih metrov), pri čemer je del  razcepljenega  debla  (ki se je odlomilo in prevrnilo v želeni smeri), omenjenega   moškega  udarilo  v  levi  del  prsnega  koša.  Ob  udarcu  in posledičnem  padcu  na  tla  se je omenjeni moški z motorno žago porezal po levem  boku  ter po dogodku obležal na kraju (približno pet metrov stran od debla, ki  ga je podiral); bil je pri zavesti.

Takoj po nezgodi so mu prvo pomoč  nudili  njegovi  prijatelji,  ki  so  bili  nekaj deset metrov stran (opravljali  so  opravila  za  odvoz  lesa  iz  gozda). Kasneje so na kraju poškodovancu  pomoč  nudili  reševalci  in  ga  nato  z  reševalnim vozilom odpeljali  na  nadaljnje  zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Kljub nudeni zdravniški  pomoči  v  bolnišnici  je moški včeraj zgodaj popoldne podlegel telesnim  poškodbam.  Policisti so tujo krivdo izključili in bodo o dogodku podali poročilo Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici, še poroča PU Nova Gorica.

nazaj na vrh