Krepko nadelana vijugala po cesti, v Beli krajini prijeli devet migrantov

foto: Matic Štojs Lomovšek foto: Matic Štojs Lomovšek

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 37 interventnih primerih in na številko 113 prejeli 191 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, vloma in tatvin.

 

Policisti PP Šentjernej so med kontrolo prometa v kraju Polhovica ustavili voznico osebnega avtomobila Renault megane. Med postopkom so ugotovili, da 26-letna voznica nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so ji zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti PP Krško so okoli 10. ure v Kostanjevici na Krki opravljali kontrolo prometa in opazili voznico osebnega avtomobila, ki je z vozilom vijugala po cesti in vozila zelo počasi in s tem ovirala promet. Kršiteljico so ustavili in ji zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 44-letna voznica je imela v litru izdihanega zraka 1,32 miligramov alkohola (2,75 g/kg). Odvzeli so ji vozniško dovoljenje, prepovedali   nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa za omenjeno kršitev določa globo v višini 1200 evrov in 18 kazenskih točk.

Nekaj po 13. uri je pred zdravstveno ustanovo na Delavski poti v Črnomlju prišlo do pretepa. Posredovali so črnomaljski policisti, ki so zoper dve osebi uporabili prisilna sredstva, ju obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Ugotovili so, da je 20-letni osumljenec iz Kočevja z nožem napadel in poškodoval 19-letnega moškega iz Črnomlja. V napadu je sodeloval tudi mladoletnik iz Kočevja. Poškodovanega 19-letnega moškega so reševalci odpeljali v bolnišnico, policisti pa okoliščine spora in napada še preiskujejo in bodo po zaključeni preiskavi zoper osumljenca na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Popoldne je na parkirnem prostoru na Ulici 21. oktobra v Črnomlju nekdo vlomil v osebni avtomobil. Odtujil je torbico z dokumenti, bančnimi karticami in gotovino in lastnico oškodoval za 400 evrov.

Črnomaljski policisti so v jutranjih urah pri kraju Preloka izsledili in prijeli devet državljanov Alžirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Vsi tujci so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili po zaključenem postopku odpeljani v azilni dom.

nazaj na vrh