Murglovanje pomeni za nas razkrivanje vseh tistih centrov gospodarske in politične moči, ki izdajajo interese celotnega naroda!

  • Napisal  Alojz Zorn
Simbolična fotografija Simbolična fotografija Foto: Matic Štojs/Demokracija

Spoštovani dr. Janez Pogorelec, pazljivo sem prebral vaš članek v dnevniku Delo z dne 18. aprila 2017. Vaša politična stališča in razmišljanja o stranki SDS in njenem predsedniku g. Janši se mi zdijo dokaj nepremišljena, nedosledna in pogubna za desno politično opcijo na prihodnjih parlamentarnih volitvah.

Da ne bo nesporazuma, vam povem, da sem se udeležil Zbora za republiko, na katerem so nekateri udeleženci izžvižgali vašo predsednico Ljudmilo Novak. Mene so ti žvižgi presenetili. Razumel pa sem jih kot izraz nestrinjanja z vsebino njenega govora, kar je povsem legitimno, da v demokratični družbi izražamo tudi drugačna mišljenja, čeprav tudi na provokativen način. Sam sem ocenil govor Ljudmile Novak kot korektnega, dobro mislečega, zato sem stopil k njej, ji stisnil roko in ji čestital za globoke misli, ki jih je ob tej priložnosti izrekla. Posumil sem celo, da gre za namerno podtaknjene provokacije.

Pri nas je vse mogoče. Postkomunistična levica namreč dobro obvlada podobne in še hujše provokacije, vse v znanem slogu divide et impera (deli in vladaj). Kot aktiven član SDS ne spadam med ekstremiste, kajti v nobeni politični stranki jih ne manjka. Moram vam povedati, da sem tudi večkrat stal pred ljubljanskim sodiščem iz protesta proti zlorabi postkomunistične levice sodstva v politične namene. Pred sodiščem nisem stal zaradi našega predsednika, pač pa ker sem spoznal, da postkomunistična levica izrablja sodni sistem za rušenje opozicije – tudi vaše stranke. Take zlorabe sodstva ogrožajo pravni red v državi in zavirajo nadaljnjo demokratizacijo države. Vprašam vas, kolikokrat ste stali vi in člani vaše stranke pred sodiščem, da bi branili pravno državo. To ni bilo niti v vašem interesu niti v interesu vaše stranke, kajti za vas je bil g. Janša politik v zaporu. Namenoma ste nas diskreditirali z namenom, da nas potisnete na politično obrobje.

Še več – v aferi Depala vas ste mirno dopustili, da so našega predsednika izključili iz vlade. Slovenski krščanski demokrati (predhodnica Nove Slovenije, katere član ste bili) je še naprej vztrajala v koaliciji z LDS.

Ali ste se sploh vprašali, zakaj so stranke (Slovenski krščanski demokrati, Slovenska ljudska stranka), ki so se koalicijsko povezovale s prenovljenimi komunisti, izginile s političnega prizorišča? Očitate nam, da smo vas izrinili iz parlamenta, pri čemer pa zavestno zamolčite, da niste prestopili parlamentarnega praga po lastni krivdi. Ali se ne zavedate, da so vas volivci kaznovali za vašo nenačelno politiko?

Morda imate prav, ko govorite, da ni več čas za nadaljevanje postkomunizma, udbarjenja in murglovanja.

Morda bi drugače razmišljali, če bi vas po krivem zaprli, vam odvzeli poslanski mandat, maltretirali vašo ženo in otroke.

Obsojate nas, ker tako ostro kritiziramo postkomunizem in nostalgijo po starem režimu. Mar tudi vi občudujete komunistične simbole, njihovo gospodarsko in prevarantsko politiko, ki vodi državo v veliko večje gospodarsko zaostajanje tudi za državami Višegrajske skupine?

Mar niste še spoznali, da ostaja Slovenija še zadnji komunistični otok sredi demokratične Evrope? Imam vtis, da napovedujete tako politično usmeritev, ki bo še naprej ohranjala obstoječe stanje, ki ga smatram za prikrit enopartijski sistem s poskusom, da se še naprej podaljšuje diktatura postkomunistične levice. Mar še niste spoznali, da taka politika vodi še naprej h gospodarski stagnaciji z vsemi posledicami, kot sta brezposelnost in beg mladih iz države, k še večjemu socialnemu razslojevanju prebivalstva in naraščajoči revščini?

Murglovanje pomeni za nas razkrivanje vseh tistih centrov gospodarske in politične moči, ki izdajajo interese celotnega naroda, zato da bi še naprej vodili politiko, ki je v skladu z njihovimi zasebnimi interesi in interesi kapitala, ki so si ga v tako veliki meri nagrabili z oškodovanjem družbenega premoženja, ki smo ga ustvarili vsi državljani.

Ko napadamo strukture Udbe, dobro vemo, da je bila ta poslušno orodje vladajoče partije. Njena miselnost in način delovanja sta še vedno navzoča v naših policijskih vrstah. Naši policijski organi še vedno ne znajo razmišljati na sodoben, demokratičen način. Ohranjanje takega mišljenja ni v interesu naše stranke, še manj pa v interesu slovenskega naroda. Slovenci moramo čim prej zaživeti v pravi demokraciji, brez strahu, da se bodo ti miselni vzorci še naprej ohranjali in zlorabljali za preganjanje drugače mislečih. Nedvomno ima tudi vaša stranka pravico do samostojne politične poti, vendar se mi zdi povsem nekorektno in podlo, da gradite podobo stranke na odkritem izločevanju predsednika SDS. S tem zavestno podpirate zlorabo sodstva, policije in medijev v korist postkomunistične levice. Do neke mere vas razumem, saj dobro veste, da v naši stranki SDS ni tajkunskih zgodb in nakradenega kapitala.

Smo pač revna stranka, zato pa bolj načelna in poštena. Bežite pač na tisto stran, ki z nakradenim kapitalom obvlada gospodarstvo, medije, sodstvo in vzgojno-izobraževalni sistem. Iz tega zornega kota mi je vaša politika povsem razumljiva. Prepričan pa sem, da vas volivci ne bodo nagradili za tako početje. Odkrito vam povem, da taka politika ni v vašem interesu in niti v interesu slovenskega naroda. Poudariti pa moram, da smo v stranki SDS v večini tisti, ki smo zazrti v prihodnost, ki si želimo hitrejši gospodarski razvoj, trdno demokracijo, predvsem pa socialno pravično državo s spoštovanjem načela etičnosti, poštenosti in moralnih vrednost.

Spoznal sem, da so vaši pogledi in interesi daleč od našega političnega prepričanja. Zato nobenega ne bomo silili v koalicijo, vsekakor pa želimo zgraditi prihodnjo koalicijo na načelih spoštovanja, enakopravnosti, na zaupanju ob upoštevanju podobnih programskih izhodišč z morebitnim prihodnimi partnerji. Upam, da se boste iz mojega razmišljanja kaj naučili. Še bolj pa bom vesel, če bodo volivci končno odprli oči in se odločili za spremembe v državi.

Dr. Alojz Zorn, član Občinskega odbora SDS Piran

nazaj na vrh