Gorenak: Sodišče je postavilo nov standard v boju zoper laži

  • Napisal  Demokracija
To je prvi tak primer, da je pravnomočno obsojeno podjetje, ki je lastnik strežnika. To je prvi tak primer, da je pravnomočno obsojeno podjetje, ki je lastnik strežnika. Foto: arhiv Demokracije

Verjetno se mnogi med vami spomnite “nadaljevanke v 14. delih”, ki jo je na svoji spletni strani leta 2012 in 2013 objavljal znani obsojenec Mitja Kunstelj. Nanašala pa se je na name in na mojega takratnega svetovalca v mojem kabinetu Dejana Kaloha. Seveda je “nadaljevanka” prešla vse meje, ki si jih lahko zamislimo. Tik pred volitvami leta 2014 pa je nekdo “zlepil” Kunstljevih 14 nadaljevank laži in lepljenka je veselo zaokrožila po Sloveniji. Posledice pa so bile relativno hude. SDS je na volitvah leta 2014 izgubila okoli 5 odstotkov glasov, jaz pa sem izgubil 50 odstotkov glasov. Ne morem trditi, da je vse to rezultat laži Mitje Kunstlja, toda zagotovo so njegove laži močno prispevale k nižanju števila mojih volilcev.

Nič drugega mi ni preostalo, kot da zoper avtorja laži sprožim kazenski postopek. Pravnomočno je bil obsojen. Enako sem zoper njega sprožil civilni postopek v katerem je bil prav tako pravnomočno obsojen.

Tisto kar pa je najpomembnejše pa je odškodninski postopek zoper podjetje, ki je bilo lastnik strežnika, kjer je Mitja Kunstelj gostoval. Tudi to tožbo sem dobil – sedaj pravnomočno tudi na Višjem sodišču v Ljubljani. Po mojih podatkih je to prvi tak primer, da je pravnomočno obsojeno podjetje, ki je lastnik strežnika. Tudi zato me verjetno kličejo nekateri odvetniki, da jim sodbo pošljem, ker jo želijo proučiti in v praksi seveda uporabiti.

No dosojeni znesek ne bom zadržal zase, je že oddan mladi in perspektivni odvetnici, ki je postopek vodila. Denarja lažnivca in podjetja, ki ga je podpiralo ne potrebujem – gre le za resnico. Še prvi dve strani sodbe:

Scan0001

Scan0002

nazaj na vrh