(VIDEO) Vladna koalicija zaustavila imenovanje članov v preiskovalni komisiji v zadevi Franc Kangler – gre za nevaren precedens, ki lahko pripelje do tega, da bo vsaka naslednja koalicija kršila pravila, če ji pač ne bodo všeč

  • Napisal  Rajko Golob / Nova24tv.si
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: arhiv Demokracije foto: arhiv Demokracije

ost tokratne oddaje Objektiv na Nova24TV je bil vodja poslanke skupine SDS, Danijel Krivec, ki je komentiral različne aktualne družbeno-politične dogodke v Sloveniji. Med drugim se je posvetil odločitvi Mandatno-volilne komisije Državnega zbora Republike Slovenije, da parlamentarne komisije v zadevi Franc Kangler za zdaj še ne bo, mačehovskem odnosu države do občin, dejstvu, da Brane Kralj še vedno ostaja generalni sekretar LMŠ, medijskemu stampedu nad predsednico komisije o otroški srčni kirurgiji Jelko Godec ter predlogu sprememb zakona o javnem naročanju, ki ga je predlagala SLS. V navezavi na slednje je povedal: “Nisem pristaš tega, da se vsak zakon oziroma vsako anomalijo, ki se dotika kakšnega promila problema, rešuje na ta način, da se zakon dopolnjuje na vrat na nos.”

 

V najnovejši oddaji Objektiv na Nova24TV je Aleksandra Jug gostila vodjo poslanke skupine SDS, Danijela Krivca. V svojem pogovoru sta se dotaknila večine najbolj izpostavljenih družbenih in političnih dogodkov preteklega tedna, ki so dali misliti slovenski javnosti.

Na samem začetku je Krivec komentiral odločitev Mandatno-volilne komisije Državnega zbora Republike Slovenije, da parlamentarne komisije, ki bi se posvetila kalvariji nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja s sodišči, za zdaj ne bo. “Gre za neljubi precendens, ki pa ni tako nedolžen. Sploh glede na to, da je vladna koalicija z navadno večino povozila poslovnik, ki je bil v preteklosti sprejet z dvotretjinsko večino, ki jasno napotuje, da mora biti komisija v primeru preiskav v zadevah Kangler imenovana. Glede na to, da so poslovniška določila jasna in glede na to, da je bila ta komisija v državnem zboru že imenovana na prejšnji seji pred počitnicami, poslovnik jasno napotuje, da se imenuje tudi člane te komisije na isti seji ali najkasneje na prvi naslednji redni seji,” je povedal ter poudaril, da gre za korak, ki lahko pripelje do tega, da bo vsaka naslednja koalicija kršila pravila, če ji pač ne bodo všeč.

Več si lahko preberete in video ogledate TUKAJ.

nazaj na vrh