V reviji Demokracija berite: Nestanovitni premier! Je partija »sestopila z oblasti«? Stalinistični proces proti Pučniku! Intervju: Andrej Bručan!

  • Napisal  Demokracija
Naslovnica Naslovnica Foto: Urban Cerjak

V reviji Demokracija razkrivamo vse Cerarjeve ženske. Pišemo, kako je leta 1990 komunistična partija navidezno sestopila z oblasti. Objavljamo tribuno dr. Janeza Jerovška, ki razgalja stalinistični proces proti Jožetu Pučniku v času prejšnjega režima. Objavljamo veliki intervju z nekdanjim ministrom za zdravje mag. Andrejem Bručanom.

Bi lahko rekli, da je predsednik vlade Miro Cerar ženskar? Težko. Prej da je nestanoviten in neresen oziroma nedozorel in nedorasel skupnim zvezam. Takšnega zeta pa si za svojo hčer ne more želeti nobena prava mati.  Poročen je bil dvakrat, otroka ima le z drugo ženo, s tretjo je živel v zunajzakonski skupnosti, s četrto je očitno v neformalni zvezi. Vmes smo novinarji lahko opazovali tudi tesnejšo zvezo z eno od vladnih piarovk, a so je strici iz ozadja na hitro umaknili iz Cerarjeve bližine.

Hitro se jih naveliča

Predsednik vlade je bil doslej v skupni zvezi s štirimi ženskami, samo v tem mandatu z dvema. Zadnja, svetlolasa Mojca, je v treh letih že druga, ki mu tudi uradno greje posteljo. Prva v tem mandatu je bila črnolasa Vesna, ki pa se je je hitro naveličal ter ji kovčke že po nekaj mesecih skupnega življenja in razkazovanja pred kamerami in fotoaparati postavil pred vrata. Sporočilo o tem, da prekinja vezo z njo, pa ji je poslal kar prek SMS. Slednje kaže, da imamo predsednika vlade, ki ni sposoben niti partnerskega dialoga. Kakšnega dialoga je potem sposoben v siceršnjem življenju, da o političnem dialogu niti ne govorimo, če se še na osebni ravni ni sposoben pogovoriti?

Kdo so bile njegove ženske?

Prva je bila Maja. Druga Danica. Tretja Vesna. Četrta, zadnja, je Mojca. Vmes naj bi bila neformalno še Tina. Je ženskar? Ne. Slabič!

Več preberite v novi reviji Demokracija!

KAZALO REVIJE DEMOKRACIJA!

UVODNE STRANI

8      Pogled: Čakajoč Godota: volitve kot rešitev?

9          Kolumna: Vse teže je biti Slovenec

POLITIKA

10       Lekcija za prihodnost: kako je partija »sestopila z oblasti«

16       Vse Cerarjeve ženske; od zvestega zakonskega partnerja do …

20       Stalinistični proces proti Jožetu Pučniku leta 1959

SLOVENIJA

24       Za človeška življenja gre! Zdravniške napake!

27       Slovenska vojska umira na obroke

30        Zakon o Slovenski matici končno pripravljen

33         Po evropski uredbi na pošto z osebno izkaznico

36      Časopisi v prekmurščini v ZDA

INTERVJU

38       Mag. Andrej Bručan

DOM IN SVET

44       Če bi bili danes tako zavedni, kot so bili Libeličani …

48       Od revnega begunca do uspešnega podjetnika

56     Dr. Metod Benedik: Radikalni reformator

58       Lorenčič: »Držim se Platona, a cena je visoka«

OGLEDALO

60       Film: Na mlečni poti

62       Avtomobilizem: Opel vivaro 1.6 twinturbo CDTI ECOTEC start/stop

64       Prosti čas: Burkini straši na slovenskih kopališčih

68       TV-kuloar: Zdravniki brez meja

70       Kronika časa: 600 let Kočevarjev

74       Kolumna: Diskriminirajo otroke katoličanov

ŠTIRI IZPOSTAVLJENE TEME:

10       POLITIKA

Je partija »sestopila z oblasti«?

V zadnjem času so se pojavile govorice o tem, da se premierju Miru Cerarju majejo tla pod nogami in da Milan Kučan že pripravlja novo koalicijo, v kateri naj bi se znašla tudi Zoran Janković in Luka Mesec. A najprej bo poskušal minirati pomladno opcijo.

16        SLOVENIJA

Vse ženske premierja Cerarja

Bi lahko rekli, da je predsednik vlade Miro Cerar ženskar, saj je v zadnji treh letih zamenjal tri partnerice? Težko. Prej da je nestanoviten in neresen oziroma nedozorel in nedorasel skupnim zvezam. Takšnega zeta pa si za svojo hčer ne more želeti nobena prava mati.

38       INTERVJU

Mag. Andrej Bručan

Z dr. Kebrom se zelo dobro poznava, na profesionalnem področju sva delala skupaj v isti ustanovi več desetletij in sva se dobro razumela. Kot ministra in v političnem smislu pa imava diametralno nasprotna stališča. To vsi vedo in to ni nič novega. On teži k državnemu, jaz pa h konkurenčnemu zdravstvu.

48       ZGODOVINA

Od begunca do uspešnega podjetnika

Slovenski izseljenec France Turšič je zapustil domovino, ker kot sin ubitega domobranca in protikomunist v domovini ni videl prihodnosti. V tujini mu je uspelo in bil je zelo dejaven med izseljenci, zato je bil seveda pri oblasteh v domovini zapisan kot sovražnik ljudstva.

Vabljeni k branju revije Demokracija, ki izide vsak četrtek!

Objavimo, kar drugi zamolčijo! Z nami boste vedeli več!

Demokracija

nazaj na vrh