V Demokraciji: Korupcija po Cerarjevo! Kdo je kupil Titovo jahto? Drago Ocvirk: Islamska galaksija! Intervju: Bernard Brščič!

  • Napisal  Demokracija
V Demokraciji: Korupcija po Cerarjevo! Kdo je kupil Titovo jahto? Drago Ocvirk: Islamska galaksija! Intervju: Bernard Brščič! Foto: Montaža: Demokracija

V reviji Demokracija smo pod drobnogled vzelo delovanje vladajoče SMC in ugotovili, da gre s klientelizmom, korupcijo in kriminalom vse bolj po poti propadle LDS. Pišemo o novi stranki Prstan, servilnih nevladnih zelenih organizacijah in bitki, ki je preprečila islamizacijo srednje Evrope. Objavljamo zanimive kolumne Matevža Tomšiča, Milana Gregoriča, Draga Karla Ocvirka in intervjuja z Bernardom Brščičem ter Zoranom Vaupotom.

Korupcija in klientelizem sta z vlado Mira Cerarja, njegovim vodenjem, ustanovitvijo stranke SMC pet tednov pred volitvami leta 2014, ukradeno zmago na volitvah in vstopom stranke v vlado dobila nov zagon. Po treh letih vladanja gre stranka vse bolj po poti LDS.

Do volilne zmage s prevaro
Če še komu leta 2014 ni bilo jasno, kaj pomeni ustanovitev nove politične stranke, takrat Stranke Mira Cerarja, ki se je pozneje preimenovala v Stranko modernega centra (SMC), mu mora biti to po treh letih kristalno jasno. SMC so Cerarju ustanovili z namenom prevare slovenskih volivcev. Spomnimo se, kako so tri tedne pred julijskimi volitvami 2014 v zapor strpali najuspešnejšega slovenskega predsednika vlade kadarkoli doslej in opozicijskega voditelja Janeza Janšo, nato pa s prevaro dobili še volitve. Cerar pa − kakor je bil izvoljen, tako tudi vlada. Poznavalci razmer pa navajajo, da se v SMC obnašajo, kot bi bili v vrtcu.

Vrata korupcije odprta na stežaj
Bolj jasno kot Miru Cerarju in njegovim ožjim kabinetnim sodelavcem pa je jasno tistim v ozadju. Tistim, ki so ga kot lutko nastavili na ta položaj. Lobijem in botrom iz ozadja, zdaj že tudi nečakom. S Cerarjem v kabinetu so se jim namreč vrata korupcije in klientelizma odprla na stežaj. Predsednik vlade pa se tako ali tako največ ukvarja sam s seboj in svojimi ženskami. Ne zato, ker bi bil mačo, amapk zato, ker mu vsaka uide...

Več preberite v reviji Demokracija!

KAZALO REVIJE DEMOKRACIJA!

UVODNE STRANI

7 V središču: Nekdanji udbovec izgubil tožbo

8 Pogled: Utrinek agitpropovskega izobraževanja

9 Kolumna: Omejevanje svobode v imenu »antifažizma«

POLITIKA

10 SMC in njihove koruptivne prakse

16 Konec Virantovega prekletstva?

20 Kam drvimo z drugim tirom?

SLOVENIJA

22 Anastazij Martinčič: »Titovo jahto Primorka naj bi bil kupil Ćelavi!«

26 Nevladne zelene organizacije so povsem servilne do problema Magna

30 Mladi morajo dobiti priložnost, da se izkažejo!

33 Osnovnošolci in dijaki znova sedli v šolske klopi

36 Venezuela: Za plačo dobiš pet zobnih past

INTERVJU

38 Bernard Brščič

44 Zoran Vaupot

DOM IN SVET

48 Dr. Drago Karl Ocvirk: Islamska galaksija in katoličani

52 Bitka, ki je preprečila islamizacijo srednje Evrope

56 Tenso in spomin na Soško fronto

OGLEDALO

58 Film: Harakiri: Smrt samuraja

60 Avtomobilizem: Hyundai ioniq hybrid impression

62 Zanimivosti: Inkvizicijska cenzura z Metelkove

64 Šport: Slovenski odbojkarji osmi v Evropi

66 Promenada: Tarča tudi Melania Trump

68 TV-kuloar: Rdeči baroni

70 Kronika časa: »Nočemo tujega, a ne damo svojega!«

ŠTIRI IZPOSTAVLJENE TEME:

10 POLITIKA

SMC in njene koruptivne prakse


Korupcija in klientelizem sta z vlado Mira Cerarja, njegovim vodenjem, ustanovitvijo stranke SMC pet tednov pred volitvami leta 2014, ukradeno zmago na volitvah in vstopom stranke v vlado dobila nov zagon. Po treh letih vladanja gre stranka vse bolj po poti LDS.

16 SLOVENIJA

Konec Virantovega prekletstva?

Bo Slovenija končno dobila stranko klasičnega liberalizma? V sredo, 30. avgusta, je v javnost prišla programska izjava prihodnje stranke Prstan, ki je bila prvič napovedana že v začetku letošnjega aprila. Stranka naj bi bila ustanovljena v nekaj mesecih, pri čemer jo čaka še veliko dela.

38 INTERVJU

Mag. Bernard Brščič

Iz povedanega je izrojena levica ustvarila slamnatega moža in mi pripisala zanikanje holokavsta. Čisti non sequitur. Zanikanje odgovornosti generacije X za holokavst logično ne vključuje zanikanja holokavsta, razen ko imamo opravka z izrojeno logiko prvorazrednih oziroma s Kučanovo doktrino najprej diskvalifikacija, potem likvidacija.

44 TELEGRAF

Dr. Zoran Vaupot

Izrekel bom nekaj, česar ne sme izreči noben politik, ker bi se v razmerah, ko je ključni pogoj za uspeh na volitvah t. i. likeability, lahko takoj poslovil od politike. Osebno brez težav izjavim, da izhodiščni problem naše države niso politiki, ampak prevladujoča miselnost prebivalstva. Z drugimi besedami − splošna kultura.

Vabljeni k branju revije Demokracija, ki izide vsak četrtek!

Objavimo, kar drugi zamolčijo! Z nami boste vedeli več!

Demokracija

nazaj na vrh