Ta konec tedna prijeli 112 ilegalnih migrantov, skoraj 100 jih je zaprosilo za azil!

Slika je simbolična. (Slika: Nova24TV) Slika je simbolična. (Slika: Nova24TV)

Poročali smo (TUKAJ), da so na območju PU Novo mesto konec tedna prijeli 79 ilegalnih migrantov. Če k temu dodamo še »ulov« PU Koper, se številka poveča na 111. Od tega jih je kar 97 zaprosilo za azil.

PU Koper sicer poroča takole.

25. maj

Popoldan so v Podgradu prijeli pet ilegalnih migrantov, od teh štiri državljane Sirije in državljana Iraka. Vsi so na kraju zaprosili za mednarodno zaščito.

Ob 22. uri so v Delenjah pri Jelšanah prijeli državljana Libije, ki je zaprosil za azil, nekaj čez polnoči pa državljana Turčije v Mali Bukovici, ki je bil vrnjen na Hrvaško.

26. maj

Ob 4. uri zjutraj so policisti v Zabičah prijeli štiri ilegalne migrante - dva državljana Iraka, enega državljana Sirije in državljana Jemna.

Zaprosili so za mednarodno zaščito.

Ob 6.43 so v Ilirski Bistrici prijeli osem ilegalnih migrantov, državljanov Pakistana. Vsi so zaprosili za azil.

27. maj

Ob 11.30 so policisti pri Zabičah prijeli 4 državljane Sirije in enega državljana Libije. Vsi so bili vrnjeni na Hrvaško. Ob 14. uri pa so na poti za Sviščake prijeli štiri ilegalne prebežnike, 2 državljana Libije in 2 državljana Sirije, ki so zaprosili za azil.

Ob 20.50 so policisti na cesti Obrov - Golac prijeli pet državljanov Afganistana in enega državljana Pakistana. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

nazaj na vrh