Policija: Ahmad Shamieh se ni pojavil, nadaljnji postopki skladno z zakonodajo

Ahmad Shamieh. (Slika: Nova24TV) Ahmad Shamieh. (Slika: Nova24TV)

Danes zjutraj bi se moral sirski brivec Ahmad Shamieh zglasiti na ministrstvu za notranje zadeve, da bi ga odpedljali na mejo in predali hrvaškim organom. A se ni.

Policija je za Demokracijo pojasnila:

»Danes zjutraj je bila predvidena predaja A. S. hrvaškim pristojnim organom. Do predaje ni prišlo, saj se A. S. ob določeni uri ni zglasil na Ministrstvu  za notranje zadeve. Ob tem še pojasnjujemo, da v primeru A. S. ni nobenih pravnih zadržkov za njegovo predajo Republiki Hrvaški, saj so bili vsi njegovi predlogi za začasno zadržanje predaje zavrženi s strani pristojnih sodišč. O nadaljnjih postopkih bodo odločale pristojne strokovne službe skladno z veljavno zakonodajo.«

Poročali smo (TUKAJ), da naj bi danes o 6. uri zjutraj ilegalnega migranta Ahmada Shamieha iz Litostrojske 54 odpeljali na mejni prehod Obrežje, kjer naj bi ga ob 9. uri predali hrvaškim varnostnim organom, vendar se to ni zgodilo. Ahmad Shamieh se ob dogovorjeni uri ni prikazal in »akcija premestitve« je po neuradni podatkih prestavljena. Pričakovani so bili protesti aktivistov v podoporo t.i. sirskeumu brivcu, zato so bile policijske sile okrepljene. Prisotna je bil posebna specialna enota.

Na LItostrojski so na sirskega ilegalnega migranta čakale tudi speciualne enote. Pričakovali so proteste levičarskih aktivistov. (Slika: Nova24TV)

 

Spomnimo. Namera ministrstva za notranje zadeve je po poskusu deportacije sirskega migranta sprožila burno reakcijo tudi v Državnem zboru RS, s t.i. zadevo pa se je po skrivanju Ahmada Shamieha v hramu demokracije ukravajala celotna slovenska javnost in celo (sedaj že padla) vlada Mira Cerarja, ki se je takrat, v prvih dneh, celo postavil nad odločitve sodišča, kasneje pa spremenil svojo retoriko. Ahmad Shamieh je nato odšel v bolnišnico in se s tem izogibal deportaciji, nato pa se je nanj v slovenski medijski sferi kar “malo pozabilo” in se je lahko ponovno prosto gibal tako kot prej.

nazaj na vrh