Peklenski načrt: izseliti sposobne mlade Slovence, v Slovenijo pa naseliti migrante

Protesti proti naseljevanju migrantov ne bodo pomagali, če se bodo perspektivni slovenski kadri izseljevali... Protesti proti naseljevanju migrantov ne bodo pomagali, če se bodo perspektivni slovenski kadri izseljevali... Foto: Urban Cerjak

Pred kratkim sem od sogovornika s Hrvaške poslušal precej pesimistično opisovanje tamkajšnjih razmer, kako se mladi Hrvatje selijo iz države in gredo za trebuhom in kruhom v tujino. No, pravzaprav mu nisem mogel ugovarjati, saj je pri nas situacija na last podobna. Na to sem pomislil, ko sem nedavno dobil v roke glasilo nekdanjih dijakov Škofijske klasične gimnazije AMO (Amor magister optimus), kjer je osrednji del glasila posvečen predstavljanju nekaterih bivših dijakov, ki so dosegli velike uspehe v svoji karieri. In zanimivo, le redki med njimi so to dosegli v domovini Sloveniji. Večina je uspela v tujini. Facta bruta, bi rekli stari Rimljani.

Naj uvodoma povem, da je bil tudi moj ded med tistimi, ki so kot »gastarbajterji« šli na delo v Nemčijo v šestdesetih letih. Seveda brez družine, ki je ostala doma. Nekaj let kasneje se je vrnil, tako kot se je vrnila velika večina naših zdomcev. Tako kot se je kasneje vrnil tudi France Tomšič, ustanovni predsednik pomladne Socialdemokratske stranke Slovenije. Vrnil se je tudi njegov naslednik dr. Jože Pučnik, ki ga v Nemčijo niso toliko odgnali ekonomski razlogi (so bili pa seveda vključeni), pač pa predvsem dejstvo, da je bil po prihodu iz zapora za tedanjo slovensko družbo le še živ mrtvec, ki ni imel nobene perspektive več (pa čeprav je, ironično, nekdaj pisal za revijo s pomenljivim naslovom Perspektive, prav to pa so mu partijski ideologi in njihovi udbovski biriči najbolj zamerili. V Nemčiji je začel kot delavec in je hkrati študiral ter dosegel celo doktorat. In se vrnil, ko je šlo za Slovenijo.

Danes je situacija povsem drugačna. Mnogi mladi, ki odhajajo v tujino, tudi javno povedo, da jih Slovenija ne bo več videla, razen morda za kakšen krajši priložnostni obisk, to pa je tudi vse. Pravzaprav nimajo razloga, da bi se vrnili. V domovini so morda dosegli celo doktorate, vendar so bili kot perspektivni kadri za našo državo povsem neuporabni. Si predstavljate, da bi nadarjenega mladega doktorja znanosti prisilili v kakšno delovno mesto, kjer bi zadostovala zgolj končana osnovna šola (če bi službo sploh dobil)? Ponižujoče je namreč, da se more celo nekdo, ki je toliko svojega časa in denarja žrtvoval za vrhunske dosežke, bori za preživetje. Razumljivo je, da bo iskal svojo priložnost v tujini. A glavna težava je v tem, da v našem proslavljenem »socializmu« skoraj noben mlad človek ne more uspeti, kajti kdor preveč izstopa, ga sistem uravnilovke hitro postavi na realna tla. S svojimi sposobnostmi ne sme izstopati in pika! In prav to je tisto, čemur se v publicistiki reče »vladavina mediokritet«. Če hočeš preživeti, moraš ostati v mejah neke povprečnosti. Glavna referenca za uspeh pa je morda nastop v kakšnem tretjerazrednem resničnostnem šovu.

Toda ko pogledate po spletnih medijih (denimo Siol), lahko opazite, da sicer velikokrat predstavljajo razne zgodbe o uspehu Slovencev, ki so zapustili Slovenijo. Tudi mediji s tem sporočajo mladim: če hočete uspeti, ne čakajte, odidite iz Slovenije! In šele tu se začne odstirati peklenski načrt botrov sedanje vlade (in to ne samo udbomafijskih, pač pa tudi tistih mednarodnih, kot denimo George Soros) – Evropo čim bolj etnično premešati, v domovini pa ostajajo predvsem tisti del mladih generacij, ki kombinira mladostni idealizem s socialistično utopijo (in žal dostikrat tudi z lastno lenobo, saj večinoma živijo na račun davkoplačevalcev). Ker pa seveda nastaja primanjkljaj v določenem segmentu prebivalstva, se to praznino zapolni z »instant« rešitvijo – s hitrim uvozom prišlekov iz Bližnjega vzhoda ter Afrike. Na ta način pa se tudi dolgoročno ustvarja novo volilno telo multikulti-levice.

Nič ni videti, da bi sedanja vlada kaj naredila za ustvarjanje razmer, v katerih bi se zaustavil trend izseljevanja. Znano je, da tisti, ki se izseljujejo, niso ravno volivci tranzicijske levice. Povedano drugače: z njihovo izselitvijo se povečuje možnost, da tranzicijska levica še naprej ostaja na oblasti. Poleg tega preko propagande prepričuje Slovence, da se ni vredno truditi, ker bo še naprej vse ostalo tako, kot je bilo. Zmaga takšne mentalitete pa dejansko pomeni smrt za Slovenijo. In prav tej miselnosti in temu peklenskemu načrtu se je treba za vsako ceno upreti, preden bo prepozno!

nazaj na vrh