Ne boste verjeli, ampak šolniki pravijo, da je kriv, kakopak, Janez Janša!

(Slika: Twitter) (Slika: Twitter)

Da učitelji stavkajo, tako sporočajo šolniki na transparentih na protestu, je kriv Janez Janša. Seveda, kdo drug pa? Tudi za sneg, ki je napovedan za nedeljo, bo kriv Janša.

Šolnike, ki so se pred mesecem dni pridružili stavke, je očitno zelo jezilo, da so fotografi Demokracije poslikali izdelke, ki so jih kruha lačni stavkajoči nosili. Med njimi so bile tudi torbice, ki sicer stanejo več sto ali tisoč evrov, in sicer blagovnih znamk Dolce Gabbana, Michael Kors ali Samsonite. Na današnjem protestu je ena od stavkajočih nosila napis: »Sem bogata, nosim torbico Janša & Gabbana.«

Seveda, stavkajoči, ki zaradi »slabih plač« od države terjajo več denarja, predvsem pa, da se vlada drži dogovora, so v veliki dilemi. Če bi priznali, da gre za originalne izdelke dragih blagovnih znamk, je jasno, da očitno ne zaslužijo tako malo, da si ne bi mogli privoščiti Dolce Gabbano. Če pa gre za ponaredke, toliko slabše za stavkajoče. Kaznivo dejanje stori tako tisti, ki prodaja ponaredke, kot tisti, ki to zavestno kupi. Še posebej, če to stori denimo na tržnici v Banja Luki v Republiki Srbski. Zato je krivdo najlažje prenesti na Janeza Janšo.

Torbica Dolce & Gabbana, ki jo je nosila ena od stavkajočih učiteljic na februarski stavki. (Slika: Matic Štojs Lomovšek)

nazaj na vrh