(FOTO) Ahmada Shamieha bi morali danes deportirati na Hrvaško, a se ni javil na policijo! Sledi tiralica?

(Slika: Nova24TV) (Slika: Nova24TV)

Danes ob 6. uri naj bi ilegalnega migranta Ahmada Shamieha iz Litostrojske 54 odpeljali na mejni prehod Obrežje, kjer naj bi ga ob 9. uri predali hrvaškim varnostnim organom, vendar se to ni zgodilo. Ahmad Shamieh se ob dogovorjeni uri ni prikazal in “akcija premestitve” je po neuradni podatkih prestavljena. Pričakovani so bili protesti aktivistov v podoporo t.i. sirskeumu brivcu, zato so bile polcijske sile okrepljene. Prisotna je bil posebna specialna enota. Naše informacije smo preverili na policiji in na Ministrstvu za notranje zadeve. Odgovore še čakamo.

(Slika: Nova24TV)

Medtem ko zagovorniki sirskega migranta Ahmada Šamija menijo, da je Slovenija postala pristojna za obravnavo njegove prošnje za azil, pa so na notranjem ministrstvu drugačnega mnenja. Šamija so namreč že nekaj tednov nazaj obvestili, da imajo za njegovo deportacijo na voljo še dodatnih šest mesecev ter da njegove prošnje ne bodo obravnavali.

Spomnimo. Namera Ministrstva za notranje zadeve je po poskusu deportacije sirskega migranta sprožila burno reakcijo tudi v Državnem zboru RS, s t.i. zadevo pa se je po skrivanju Ahmada Shamieha v hramu demokracije ukravajala celotna slovenska javnost in celo (sedaj že padla) vlada Mira Cerarja, ki se je takrat, v prvih dneh, celo postavil nad odločitve sodišča, kasneje pa spremenil svojo retoriko. Ahmad Shamieh je nato odšel v bolnišnico in se s tem izogibal deportaciji, nato pa se je nanj v slovenski medijski sferi kar “malo pozabilo” in se je lahko ponovno prosto gibal tako kot prej.

(Slika: Nova24TV)

Naše informacije smo preverili na policiji in na Ministrstvu za notranje zadeve. Odgovore še čakamo.

nazaj na vrh