Zakaj se je število zaposlenih na Ministrstvu za javno upravo v času vlade Mira Cerarja povečalo za 94 odstotkov?

Od leta 2005 do 2008, v času prve vlade Janeza Janše, se je število zaposlenih v državni upravi znižalo za 900 zaposlenih, od 2014 do oktobra 2017, v času vlade Mira Cerarja, pa se je število zaposlitev v javni upravi povečalo za več kot 8000. Prvi dan decembrske seje so predsednik vlade in ministri odgovarjali na poslanka vprašanja. Poslanec SDS dr. Vinko Gorenak je predsednika vlade dr. Mira Cerarja spraševal o razlogih glede povečanja zaposlenih in masi plač v javni upravi. Celotno magnetogram, ki ni avtoriziran, objavljamo v nadaljevanju:

Preberite več...

Parsifal/FUDŠ: Če bi bile danes volitve, bi prepričljivo zmagala SDS! Delo Stik: Zmagala bi lista Marjana Šarca; ga spet "pumpajo"?

Podatki agencije Parsifal/FUDŠ razkrivajo, da večina zdajšnje vlade Mira Cerarja ne podpira in da bi, če bi bile volitve to nedeljo, svoj glas namenili Slovenski demokratski stranki, ki bi jo volilo 30,4 odstotka opredeljenih volivcev, SD bi volilo 20,1 odstotka anketiranih, DeSUS še skoraj polovica manj, 11,8 odstotka. Največja vladna stranka SMC bi pristala na četrtem mestu, z 11,5-odstotno podporo, parlamentarni prag pa bi prešli tudi Levica, SNS in NSi. Štiriodstotnega praga ne bi dosegle stranke SLS, ZAB, NLS, GOD in ZL-DSD. Zgovoren je tudi podatek o tistih, ki še niso odločeni, ne bi volili nobene stranke ali se volitev ne bi udeležili – teh je kar 44,4 odstotka.

Preberite več...

Dr. Ivan Štuhec za Demokracijo: Ustavni udar!

V dneh, ko so poskušali z ideološko večino v državnem zboru spremeniti ustavo na račun zasebnih osnovnih šol, sem največkrat slišal stavka »a je to mogoče« in »ne morem verjeti«. Ljudje so se čudili nameri, ki so jo sprožili predstavniki DeSUS, SD, Levice in SMC, kakor da so se šele ob tem dogajanju zbudili v slovenski realnosti.

Preberite več...
Naroči se na ta RSS