Mag. Igor Senčar za Demokracijo: Na eni strani načela Atlantske listine, na drugi pa Stalinova boljševiška realpolitika!

Veleposlanik Igor Senčar se je rodil leta 1965 v Ljubljani. Po izobrazbi je magister ekonomije in dipl. inž. elektrotehnike. Zaposlen je na ministrstvu za zunanje zadeve, kjer je bil v letih 2012, 2013 in 2014 državni sekretar, odgovoren za dvostranske in evropske zadeve ter za gospodarsko diplomacijo. Pred tem je bil generalni direktor za evropske zadeve in politično bilateralo. Osem let je služboval v Bruslju na Stalnem predstavništvu Republike Slovenije pri Evropski uniji (od leta 2002 do leta 2010), kjer je bil zadolžen za spremljanje Konvencije o prihodnosti Evropske unije, v letu 2004 je bil predstavnik RS v Varnostnem in političnem odboru, v letih od 2005 do 2010 pa je bil veleposlanik-stalni predstavnik Republike Slovenije pri EU. To obdobje je obarvano zlasti s predsedovanjem Slovenije Svetu EU. V preteklosti se je uveljavil tudi kot razmišljajoči intelektualec in esejist. Objavljal je predvsem v Tretjem dnevu, kjer je bil resorni urednik v obdobju 1992−1996, v Celovškem zvonu, kjer je bil sourednik, in v Družini. Bil je soustanovitelj in član uredniškega odbora knjižne zbirke Claritas pri Študenstki založbi. Leta 1997 je izšla zbirka njegovih esejev Homo Viator.

Preberite več...

V novi Demokraciji: Bo za sporne rabote nagrajena? Kdo bo služil z migranti? Intervju: mag. Igor Senčar

V novi reviji Demokracija razkrivamo, da je sodelovanje na paradi LGBT v nemški prestolnici največji dosežek veleposlanice v Berlinu in Kučanove izbranke Marte Kos Marko, ki jo po novem »forsirajo« za službo na prestižnem veleposlaništvu na Dunaju. Bili smo na Pučnikovem simpoziju v Slovenski Bistrici in na zaslišanju nekdanjega premierja Janeza Janše na preiskovalni komisiji državnega zbora glede TEŠ 6. Janša je opozoril, da je šlo v tem primeru za »kriminal velikega obsega«. Objavljamo razmišljanje dr. Janeza Jerovška o francoski in slovenski revoluciji ter intervju s poznavalcem Evropske unije veleposlanikom mag. Igorjem Senčarjem.

Preberite več...

Zaušnica policiji in sodnici Cenerjevi. Ustavno sodišče odločno ustavilo preiskavo poslanca SDS Andreja Širclja

  • Napisal

Se še spomnite zgodbe s policijsko preiskavo poslanca SDS mag. Andreja Širclja? Zgodilo se je sredi decembra 2015, ko so kriminalisti začeli preiskavo na sedežu SDS proti Širclju zaradi domnevne pomoči zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, pri čemer pa so hoteli preiskati tudi strežnik SDS. 15. decembra 2015 popoldne pa so opravili preiskavo še v prostorih Državnega zbora RS.

Preberite več...
Naroči se na ta RSS